News Flash:

Cozonac ardelenesc cu nuca - Cum il fac gospodinele noastre

10 Octombrie 2016
2300 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina alba
4 oua + 2 galbenusuri
500 ml lapte
50 gr drojdie de bere
150 gr unt
200 gr zahar tos
1 esenta de vanilie
coaja de la o lamaie, data pe razatoara
putina sare

Pentru umplutura:
2 albusuri
100 gr rahat
300 gr miez de nuca
100 gr zahar tos

Mod de preparare:

1. Tine ingredientele la temperatura camerei vreo 12 ore.
2. Dizolva drojdia in putin lapte cald.
3. Pune peste ea putina faina, amesteca cu telul si lasa sa creasca intr-un loc caldut, vreo 30 de minute.
4. Dizolva zaharul in putin lapte, apoi pune 3 oua, sarea si galbenusurile. Omogenizeaza cu telul.
5. Pune faina intr-un lighean adanc. Fa o gaura in mijloc si toarna mixul cu zahar si cel drojdie. Adauga acum si esenta de vanilie si coaja de lamaie.
6. Cand aluatul devine moale, pune untul topit. Framanta bine aluatul, apoi acopera-l si lasa-l sa creasca intr-un loc mai cald, cat sa-si dubleze volumul.
ATENTIE: stii sigur cand ai terminat de framanat aluatul in momentul in care se desprinde usor de maini si de peretii vasului si incepe sa fac basicute.
7. Imparte aluatul in mai multe bucati si trece peste fiecare cu sucitorul, pentru a obtine foi potrivite.

Umplutura:
8. Mixeaza spuma albusurile cu zaharul.
9. Pune in umplutura nucile macinate si rahatul maruntit.
10. Pune umplutura pe foile de aluat si ruleaza-le.
11. Pune fiecare cozonac in cate o tava unsa cu untura.
12. Pentru aspect cat mai placut, bate un ou si unge cu el cozonacii, apoi presara zahar tos si baga in cuptor.

ATENTIE: daca doresti, poti face rulade mai mici, pentru a le putea impleti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac ardelenesc cozonac nuca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023859 (s)