News Flash:

Covrigi nemtesti

16 Ianuarie 2012
2821 Vizualizari | 0 Comentarii
Covrigi nemtesti
Ingrediente:

500 g faina (250 g faina manitoba si 250 g faina 0)
180 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
un galbenus
o lingurita zahar
o lingurita de sare
80 g unt
100 g bicarbonat
sare de mare, din cea care se pune la muraturi

Mod de preparare:

Cernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge si cu faina normala), adaugam untul topit, dar sa fie rece, zaharul, iar pe urma drojdia, pe care o dizolvam in apa calduta. Dam drumul la robot / la masina de paine si framantam, iar cand s-au amestecat bine ingredientele adaugam sarea. Vom obtine un aluat destul de tarisor, caruia ii dam forma de painita. In reteta originala spune sa ungem un pic mingiuta obtinuta cu ulei si sa o punem la dospit intr-un vas de lut acoperit cu un prosop umed. Eu am lasat aluatul in masina de paine sa dospeasca, timp de doua ore.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l framantam din nou timp de 2 minute. Taiem 12 bucati de aluat, circa 65 g una, apoi formam cordonase lungi, de grosimea grisinelor, invartim cele doua capete ale aluatului, apoi capetele le bagam sub cordon, dandu-i forma de colacel si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam din nou la dospit, timp de o ora. Dam drumul la aragaz la 220 grade, iar intr-o oala destul de incapatoare, punem 3 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam cate o lingurita din bicarbonat, nu tot odata, altfel riscam sa ne oparim. Adaugam cate un covrigel in apa si-l lasam timp de 30 de secunde, dupa primele 15 secunde, il intoarcem cu paleta pe partea cealalta, apoi il scoatem si-l asezam pe hartia de copt. Ca sa iasa stralucitori si frumosi, zbatem un galbenus si-i ungem pe deasupra, apoi presaram deasupra sare groasa.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 20 de minute. Ii servim calduti sau reci. Din cantitatile de mai sus rezulta 12 covrigi nemtesti. Reteta recomandata de Daniela.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Covrigi_nemtesti1.JPG
faina faina manitoba faina 0 apa drojdie galbenus zahar sare unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2491 viz    0 com
1454 viz    0 com
1430 viz    0 com
1324 viz    0 com
1713 viz    0 com
1298 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1671 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026134 (s)