News Flash:

Covrigi de casa - Reteta buna

20 Aprilie 2016
1654 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

3 linguri zahar brun
2 si 1/4 cani faina (plus faina pentru framantat)
1 cana lapte
1 plic drojdie uscata
1 lingurita de sare fina
5 linguri de unt
1 plic bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Incalzeste laptele usor si adauga-l intr-un bol. Adauga drojdia peste acesta si amesteca foarte bine. Las-o sa actioneze timp de doua minute. Adauga peste lapte zaharul si o cana de faina si amesteca foarte bine. Adauga untul si continua sa amesteci. Incorporeaza sarea si bicarbonatul de sodiu apoi adauga treptat restul de faina.

Framanta foarte bine aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Cand ai obtinut un aluat omogen, ce nu se lipeste inparte-l in 8 bucati egale. Rasuceste fiecare bucata de aluat in mana pana obtii o bagheta subtire, aploi impleteste aluatul astfel incat sa obtii un covrig. Adauga covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i la dospit timp de o ora. Unge covrigii cu ulei si coace-i apoi la cuptorul incins la 220 grade Celsius pana cand se rumesc.
Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si unge-i cu unt topit. Presara deaspura sare grunjoasa si/sau seminte.
Covrigii sunt ideali la micul dejun, alaturi de un iaurt sau un pahar cu lapte.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat covrigi reteta covrigi retete coca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025372 (s)