News Flash:

Covrigi cu susan sau mac

27 Ianuarie 2012
2948 Vizualizari | 0 Comentarii
Covrigi cu susan sau mac
Ingrediente:

1 kg faina
40 g drojdie
sare
mac
susan
   
Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc unde se pune drojdia amestecata cu putina apa calda. Se lasa vreo 20 min timp in care drojdia face “spume”Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora. Se rup bucati si se modeleaza covrigi dupa indemanarea fiecaruia. Dupa ce-am terminat de modelat, punem la fiert intr-o cratita apa, punem sare (sa se simta sarea dar nu saramura). Cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 3-4 secunde (se umfla repede), il scoatem cu paleta pe un fund de lemn sau farfurie, il trecem prin mac sau susan si-l punem in tava. Tava unsa cu putin ulei sau cu hartie de copt se baga in cuptorul preincalzit la 100 grade timp de 10 min.
Covrigi pregatiti de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina drojdie sare mac susan covrigi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1991 viz    0 com
6985 viz    0 com
5405 viz    0 com
1282 viz    0 com
2232 viz    0 com
3464 viz    0 com
2270 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1864 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019874 (s)