News Flash:

Covrigi cu chimen si mac

29 August 2011
3038 Vizualizari | 0 Comentarii
Covrigi cu chimen si mac
Ingrediente: 500 g faina 150 g unt 250 ml lapte 25 g drojdie de bere 1 lingurita zahar 1 lingurita sare fina Pentru stropit: 2 linguri faina 250 ml lapte 1 lingurita sare seminte de mac seminte de chimen Mod de preparare: Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga putin lapte si 2 linguri de faina si se prepara o compozitie de consistenta unei smantani groase. Se lasa la dospit 20 de minute. Se amesteca maiaua cu restul de lapte, untul topit si sarea, adaugand treptat faina si se  framanta toate ingredientele pana se obtine un aluat uniform si consistent. Acesta se lasa deoparte 20 de minute. Se imparte aluatul in bucati mici, din care se modeleaza rulouri cu grosimea de 2 cm si se formeaza covrigei simpli sau impletiti, care se asaza direct in tava. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc 20 de minute. Intre timp, se fierb ingredientele pentru stropit (laptele, faina si sarea) cateva clocote si se lasa la racit. Se ung covrigeii fierbinti cu acest amestec, se presara cu seminte de mac sau chimen si se introduc pentru inca 2-3 minute in cuptor. sursa articol: http://www.feminis.ro sursa fotografie: http://www.savuros.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

taietei retete vegetariene salata boeuf lapte unt paine taraneasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3242 viz    0 com
1544 viz    0 com
1225 viz    0 com
2253 viz    0 com
3714 viz    0 com
3539 viz    0 com
1816 viz    0 com
1408 viz    0 com
1179 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1469 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013927 (s)