News Flash:

Cous-cous cu morcovi

30 Ianuarie 2012
2510 Vizualizari | 0 Comentarii
Cous cous cu morcovi
Ingrediente:

200 g cous-cous
500 g morcovi taiati rondele
1 lingura ulei de masline
200 ml apa clocotita
1 lingura coriandru tocat

Sos:

2 linguri suc de lamaie
2 linguri seminte de susan (trecute prin blender)
1 catel de usturoi zdrobit
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se fierb morcovii in apa clocotita timp de 5 minute. Se scot, se scurg si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se stropesc cu ulei si se baga la cuptor timp de 30 de minute. Ii lasam sa se raceasca un pic dupa care ii tocam. Intre timp se pune cuscus intr-un vas incapator si adaugam apa clocotita peste. Lasam vasul acoperit sa stea timp de 5 minute (sau pana cand se absoarbe apa). Amestecam cu o furculita pentru a separa granulele de cuscus. Se prepara sosul: amestecam susanul zdrobit cu ulei, usturoi, suc de lamaie si 2 linguri de apa rece. Adaugam sare dupa gust si amestecam bine. Peste cuscus punem morcovii copti, coriandru si apoi adaugam sosul pe deasupra.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cous-cous morcovi apa coriandru blender usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1739 viz    0 com
3822 viz    0 com
2030 viz    0 com
2339 viz    0 com
3117 viz    0 com
3087 viz    0 com
5313 viz    1 com
2069 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1494 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019849 (s)