News Flash:

Cous cous cu legume - FOTO

29 Decembrie 2011
2359 Vizualizari | 0 Comentarii
Cous cous cu legume
Iata o reteta incercata si recomandata de Amalia.

Ingrediente (4-6 portii):

200 g cous cous
1 vanata
2 dovlecei
1 ardei
2 cepe albe
2 rosii
2 frunze de busuioc
1 legatura patrunjel
ulei de masline
piper
sare

 Mod de preparare:
   
Spalam legumele. Vanata o taiem cubulete si o prajim la foc mare in 2 linguri de ulei.  Punem apoi cubuletele intr-un vas mai mare. Procedam la fel cu dovlecelul si ardeiul (le prajim pe rand). Ceapa o tocam marunt si o prajim putin in 2 linguri ulei apoi adaugam rosiile taiate cubulete, patrunjelul si busuiocul taiate marunt. Amestecam 2-3 minute la foc mare si apoi adaugam restul legumelor. Lasam sa se faca la foc mic 5 minute apoi condimentam cu sare. Pregatim cous cousul. Incingem intr-o oala 1 lingura de ulei adaugam cous cous-ul si amestecam rapid. Adaugam apa calduta putin cate putin, apoi amestecam. Adaugam sare si piper si lasam sa se umfle la foc mic 5 minute. Adaugam legumele peste cous cous si amestecam. Servim fierbinte.
 Este o mancare usoara care se poate servi si ca garnitura. Cred ca se poate face si cu orez in loc de cous cous (asta daca nu va place cous cous-ul).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Cous_cous_cu_legume2
cous cous vanata dovlecei ardei cepe albe rosii patrunjel piper sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2586 viz    0 com
2919 viz    0 com
2066 viz    0 com
1722 viz    0 com
2094 viz    0 com
1198 viz    0 com
1518 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1523 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019691 (s)