News Flash:

Cotlet de porc cu sos de lamaie

5 Septembrie 2014
2251 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru friptura:
aprox. 1 kg cotlet de porc
100 gr cascaval ras
150-200 gr legume congelate
1 ou
putin ulei de masline
sare
piper

Pentru sos de lamaie:
sucul de la o jumatate de lamaie
2 galbenusuri
150 gr unt
1 lingura apa
2 linguri frisca batuta

Mod de preparare:

Se taie cotletul de-a lungul, se bate putin si se condimenteaza. Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras. Se umple cotletul, se prinde cu scobitori sau se coase cu ata de bucatarie. Se unge cu ulei de masline, se impacheteaza in folie si se baga la cuptor 30-40 min la foc potrivit.
Cand este gata se desface folia se mai pune putin ulei si se lasa la cuptor cateva minute , sa se rumeneasca.

Sos de lamaie:
Se bat galbenusurile cu apa intr-un vas pe bain-marie pana se ingroasa putin. Se adauga putin cate putin untul si se amesteca bine, se adauga sucul de lamaie si frisca. Se poate sevi cu toate tipurile de legume.Eu am servit cu morcovi si broccoli.

Se poate servi si rece ca aperitiv.

Cotlet de proc cu legume recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete cotlet cotlet legume sos lamaie friptura porc retete friptura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013521 (s)