News Flash:

Cotlet de porc cu boia dulce

5 Iunie 2013
1807 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 cotlete de porc, taiate de 2 cm grosime
30 g slanina afumata
50 g ceapa
50-100 ml vin alb
100 ml smantana
lamaie
boia dulce de ardei
sare

Mod de preparare:

Slanina tocata marunt se prajeste la foc mic, pana se rumeneste putin. Se ia de pe foc, se adauga ceapa rasa prin razatoare cu gauri mici, se amesteca un minut, se pune putina boia dulce de ardei si sare, se amesteca de 2-3 ori si se sting cu vinul si 3-4 linguri cu apa. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc foarte mic, ca sa se inmoaie ceapa, se potriveste gustul cu sare, putin piper si zeama de lamaie, apoi se ia de pe foc. Smantana se bate bine cu o lingura de apa rece si se amesteca cu sosul fierbinte; nu se mai fierbe, se pastreaza cald pe un vas cu apa fierbinte. Cotletele de porc, nebatute si nesarate, unse cu ulei, se prajesc doar cu 20 minute inainte de servire, cate 10 minute pe fiecare parte; se asaza imediat pe un platou si peste ele se toarna sosul. Se sevesc cu garnitura de orez sau cu piure de cartofi si salate.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

slanina afumata vin alb smantana lamaie foc mic apa fierbinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 38 queries | Mysql time :0.022515 (s)