News Flash:

Cotlet cu ananas si lamaie

21 August 2013
1441 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2-3 cotlete (porc slab sau miel)
4-5 rondele de ananas compot
50 ml ulei de masline sau unt
cateva frunze de menta verde maruntite
rozmarin
cimbrisor
50 ml smantana
o lingurita de amidon alimentar
suc de la o lamaie
o cescuta mica de zeama de compot de ananas
coaja rasa de lamaie
sos de soia
sare

Mod de preparare:


Cotletele fasonate se dau cu un praf de sare, se ung cu ulei de soia apoi se condimenteaza cu rozmarin si cimbrisor uscat sau verde (tocate fin) apoi se dau la rece cel putin o ora (de preferat se lasa la macerat de seara pana diminineata).
Intr-o tigaie se incinge uleiul sau untul apoi se prajesc, pe ambele fete, cotletele si feliile de ananas. Dupa ce au fost prajite se scot pe platou cald.
In sosul ramas se mai adauga un strop de unt topit sau ulei, menta tocata fin, coaja de lamaie, smantana, amestecand continuu, pe flacara mica, pana da in clocot apoi se adauga amidonul, amestecand usor, zeama de lamaie si cescuta de suc de ananas. Se lasa sa clocoteasca, amestecand continuu apoi cotletele se servesc calde stropite cu sosul de lamaie.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cotlete cimbrisor smantana amidon alimentar tigaie flacara mica clocot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019896 (s)