News Flash:

Cosulete din cartofi cu ciuperci

29 Iulie 2011
1496 Vizualizari | 0 Comentarii
Cosulete din cartofi cu ciuperci
Ingrediente: Pentru umplutura: 500 g ciuperci 2 linguri cu varf margarina 5 rosii cherry 3 catei de usturoi 100 ml apa marar proaspat sau uscat maruntit sare piper Pentru cosulete: 600 g cartofi 3 galbenusuri 25 g parmezan 50 g margarina sare piper 50 g cascaval 1 galbenus 50 ml lapte pentru uns cosuletele Mod de preparare: Se spala bine ciupercutele si se taie feliute. Intr-o tigaie se pun 2 linguri cu varf de margarina si se adauga ciupercile lasate la calit. Se spala si se taie in sferturi rosioarele cherry, se adauga peste ciupercute, se marunteste si mararul si se adauga si pe el in tigaie. Se curata cateii de usturoi si se dau pe razatoarea mica, dupa care se pun in tigaie, peste ciuperci. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adaugam 100 ml apa si se lasa totul pe foc pana cand ciupercile se calesc bine si scade apa. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Intr-o oala se pune apa si sare si se adauga cartofii taiati cubulete. Se pun pe foc si se lasa la fiert cam 30 minute, pana se inmoaie. Cand au fiert, se pun intr-un strecurator la scurs. Dupa ce s-au scurs, se pun cartofii intr-o cratita, se piseaza ca pe un piure si se baga cratita pentru 5 minute in cuptorul incalzit in prealabil - dar stins in momentul introducerii cratitei - pentru a se usca putin cartofii. Dupa 5 minute se scoate cratita, se pune pe aragaz, la foc mic, se adauga margarina, galbenusurile, parmezanul si se amesteca in continuu timp de 8 minute. Se pune compozitia de cartofi intr-un sprit - care se foloseste la ornat torturile cu crema - si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se fac cu spritul cerculete duble in sus. Se amesteca al patrulea galbenus cu 50 ml lapte si se ungem cu o pensula cosuletele formate, dupa care se pun in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 25 minute. Dupa 25 minute, se scot cosuletele din cuptor, se umplu cu umplutura de ciuperci, deasupra se pun cateva cubulete de cascaval taiate in prealabil, se ung din nou cosuletele cu amestecul de galbenus si lapte si se mai lasam in cuptor 10-15 minute, pana se rumenesc frumos. sursa articol: http://www.bucataria-romaneasca.ro sursa fotografie: http://www.petitchef.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciuperci usturoi sarmale branza sarata lapte cascaval
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1122 viz    0 com
2001 viz    0 com
1134 viz    0 com
2770 viz    0 com
1580 viz    0 com
2391 viz    0 com
1810 viz    0 com
1578 viz    0 com
1818 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1541 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019036 (s)