News Flash:

Costita de miel umpluta cu ficatei

14 Aprilie 2012
2352 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Coasta de miel umpluta cu ficatei
Ingrediente:

coasta de miel
500 g ficatei de pui
500 g ciuperci proaspete
o legatura de ceapa verde
o legatura de usturoi verde
o legatura de marar
o legatura de patrunjel verde
2 morcovi fierti
3 oua fierte tari
condimente pentru friptura miel
piper

un praf de sare
75 ml ulei de masline
250 ml vin alb sec
2 oua crude
cateva cuisoare

Mod de preparare:

Ficateii de pui se spala in apa rece, se scurg bine, apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de masline (se lasa atat cat sa-si schimbe culoarea), se condimenteaza si se lasa putin la racit. Alaturi, in alta tigaie, se calesc in putin ulei ciupercile curatate si taiate in bucati mici impreuna cu ceapa si usturoiul verde curatate si taiate marunt, potrivite de sare si condimente.

Ficateii se amesteca cu ciupercile si verdeata calita, cu verdeata tocata fin, cu ouale crude. Se condimenteaza si se sareaza dupa gust coasta de miel dupa ce am taiat un buzunar de-a lungul oaselor (cu un cutit bine ascutit), dar cu atentie sa nu ciupim pielea de deasupra si, bineinteles, marginea de jur imprejur a costitei, bagand in mijlocul umpluturii morcovul si ouale fierte. Completam cu umplutura apoi coasem buzunarul cu ata de bucatarie. Costita se unge cu ulei de masline, se maseaza cu condimente de friptura de miel, in partea mai carnoasa (marginea unde se prinde cu ata) se infig cateva cuisoare, apoi se pune in tava ,se stropeste cu ulei de masline, cu paharul de vin alb si se da la rece cateva ore (3-4 ore). Daca ramane umplutura, cu ea se pot umple cateva ciuperci mari care se vor aseza pe langa coasta, in tava.

Se da la cuptor sa se rumeneasca, udand din cand in cand costita cu zeama din tavita.
Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate tava, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie pe lungul coastelor, in bucati potrivite. Se asaza pe platoul de servit, decorate dupa preferinta.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciuperci ceapa verde usturoi verde marar patrunjel verde morcovi oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1699 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019475 (s)