News Flash:

Coronita cu cascaval si ierburi aromatice - Reteta pas cu pas

21 August 2017
572 Vizualizari | 0 Comentarii
Si tu poti prepara aceasta delicioasa paine cu cascaval. In plus, ierburile aromatice ii vor da o savoare deosebita, iar mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor se va raspandi in toata bucataria.

Ingrediente:

Pentru aluat:
2 oua
12 g drojdie proaspata
1 lingura zahar
250 ml lapte
500 g faina cernuta
25 ml ulei
½ lingurita sare
75 g unt topit

Citeste si Mic dejun cu oua si sunca

Pentru uns:
4-5 catei de usturoi, zdrobiti
100 g unt topit
cimbru tocat, dupa gust
150 g cascaval
2-3 crengute rozmarin tocat
unt, pentru uns tava

Mod de preparare:

Separi albusurile de galbenusuri. Freci drojdia cu zaharul pana devine lichida, torni 20 ml de lapte caldut, pui 2 linguri cu varf de faina si omogenizezi compozitia. Lasi maiaua sa creasca 30 de minute, intr-un loc cald.
 
Intre timp, amesteci usturoiul zdrobit cu cimbrul si cu rozmarinul. Torni in fir subtire untul topit caldut si amesteci ca sa se combine ingredientele cu care vei unge painea.
 
Incorporezi in maia galbenusurile, uleiul, albusurile batute spuma tare, adaugi faina ramasa, in ploaie, si sarea. Amesteci bine si torni din laptele ramas, pana obtii un aluat moale. Il framanti 30 de minute, pana cand nu se mai lipeste de degete, apoi adaugi untul caldut. Impaturesti aluatul, fara sa il framanti, pana se incorporeaza untul. Presari putina faina, il acoperi cu un prosop si il lasi sa creasca intr-un loc cald. Intinzi un sul nu foarte gros, tai cu un cutit bucati mici si formezi bilute de aceeasi marime.
 
Dai cascavalul prin razatoarea mica si il pui intr-un vas. Dai bilutele prin compozitia de unt cu usturoi, le scoti cu o lingura si le treci prin cascavalul ras. Tapetezi o forma de guguluf cu unt si asezi bilutele de aluat, unele langa altele. Formezi mai multe straturi. Dai tava la cuptorul incins pana se rumeneste painea.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ulei unt topit cascaval rozmarin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019551 (s)