News Flash:

Cornuri de post

23 Ianuarie 2012
5425 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cornuri de post
Ingrediente:

300 ml apa calduta
500 g de faina
4 linguri de ulei
1 lingura cu zahar
1 lingurita de sare
1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru presarat
putina miere topita sau un sirop facut din apa rece + putin zahar

Mod de preparare:

Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele. Aluatul gata preparat, se pune la crescut intr-un loc caldut ferit de curent. Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale. Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma,se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada. Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie. Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati. Se ruleaza cornurile, se asaza in tava acoperita cu hartie de copt, se ung cu ou si se presara cu ce doriti (sare, cimbru, cascaval, mac, susan) si se dau la cuptorul preincins pentru 20-25 de minute.
Cornuri de post pregatite de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Cornuri_de_post2
apa faina ulei zahar sare drojdie granulata sare grunjoasa miere sirop
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2239 viz    0 com
1503 viz    0 com
1753 viz    0 com
3020 viz    0 com
1584 viz    0 com
2229 viz    0 com
1670 viz    0 com
2504 viz    0 com

Comentarii (1)

Laura  | #39
Arata foarte bine doar ca nu sunt de post in cazul in care trebuie sa le ungem cu ou.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020697 (s)