News Flash:

Cornuri cu gem – un deliciu fara zahar, extrem de simplu de post

27 Noiembrie 2018
607 Vizualizari | 0 Comentarii

Chiar si in perioada de post dorim sa-i surprindem pe cei dragi, in special de sarbatori, cu surprize culinare dulci. Cornurile cu gem sau dulceata vor fi un desert deosebit pentru astfel de ocazii, acestea sunt moderat de dulci si foarte gustoase. Aluatul are o textura fina, asemanatoare cu cea a aluatului foietaj, este crocant si pur si simplu se topeste in gura. Ingredientele sunt simple, reteta nu contine zahar, in schimb veti pregati niste prajituri incantatoare pentru micul dejun. Va fi greu sa va abtineti de la astfel de bunatati, dar totusi nu faceti abuz de ele. Preparati-le ocazional si bucurati-i pe cei dragi cu un desert extrem de simplu si delicios!

Ingrediente: 1.5-2 pahare de faina, 0.5 pahar de apa carbogazoasa (minerala), 0.5 pahar de ulei vegetal rafinat, o priza de sare, gem sau dulceata densa.

Mod de preparare: Cerneti 1.5 pahare de faina intr-un bol mare, faceti o adancitura in mijloc si turnati uleiul, amestecati-l putin cu faina, apoi adaugati apa carbogazoasa si o priza de sare. Amestecati bine si framantati aluatul, daca va fi necesar mai adaugati faina. Inveliti bila de aluat intr-o folie alimentara si dati-o la frigider pentru 30 de minute.

Presarati masa de lucru cu faina si intindeti aluatul sub forma de cerc. Ungeti aluatul cu un strat subtire de gem sau dulceata densa, taiati triunghiuri subtiri, asa cum taiati feliile de tort si rulati cornurile dinspre partea lata spre cea ingusta. Veti obtine mini cornuri. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Coaceti cornurile in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 25-30 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca un pic, puteti sa-i presarati cu zahar pudra, daca doriti.

Mai este o optiune de preparare! Daca aveti dulceata de visine fara samburi sau felii de caise, sau dulceata din fructe de padure, sau alte fructe, atunci puteti unge aluatul cu gem ori dulceata si sa puneti in triunghiuri fructe de padure sau felii si sa rulati sub forma de rola, cum ati procedat mai sus, apoi coaceti cornurile si le presarati din abundenta cu zahar pudra. Daca le veti lasa peste noapte, cornurile vor absorbi zaharul pudra si veti obtine niste prajituri frumoase si delicioase.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cornuri gem cornulete gem cornulete post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1414 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013156 (s)