News Flash:

Cornuri cu branza si carnaciori

11 Iunie 2013
2410 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina + cca 100 g
250 g lapte batut
10 g drojdie uscata
1 ou
100 ml ulei
1 lingurita sare
200 g cascaval de oaie
2 bucati carnat stik
1 galbenus + 2 linguri lapte pt. uns

Mod de preparare:

Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat aluatul cca 10 minute, pana acesta devine elastic. L-am lasat la crescut cca 45 minute, intr-un loc fara curent, intr-un castron, acoperit cu folie alimentara, iar deasupra cu un prosop.
Pe masa infainata am rasturnat aluatul, l-am impartit in 10 bilute, pe care le-am mai lasat la crescut vre-o 10 minute. Fiecare bucata am antins-o cu sucitorul, dandu-i o forma ovala, cu o grosime de cca 0,5 cm. Am franjurat cu un cutit cam jumatate din aluat, iar pe portiunea nefranjurata am pus cam 1 lingura cu varf de cascaval ras si cate rondele de carnat. Am inchis aluatul in zona cu umplutura, presand usor marginile, apoi am rulat. Am procedat identic la toate cele 10 bilute.
Am pus cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu-mic, pentru 30 minute.

Cornuri cu branza si carnaciori recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina lapte batut drojdie uscata ulei carnat castron folie alimentara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1654 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016305 (s)