News Flash:

Cornulete umplute cu gem - Cand le facea mama, toata casa mirosea a dulce

20 Decembrie 2016
7419 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

drojdie uscata (1 plic)
100 gr zahar
160-170 ml apa calda
500 gr faina
2 oua
150 gr unt
zahar pudra (pentru decor, pentru servit)
cateva linguri de gem (dupa gustul fiecaruia)
putina sare

Mod de preparare:

1. Mai intai dizolva drojdia in apa, dupa care pune ouale, sarea, jumatate din cantitatea de faina si untul. Mixeaza.
2. Incorporeaza restul de faina. Omogenizeaza si lasa deoparte, intr-un loc caldut, vreo 90 de minute.
3. Presara putina faina pe masa.
4. Pune aluatul pe ea si trece cu sucitorul de cateva ori peste el.
5. Taie triunghiuri din foile de aluat.
6. Pune gem in partea mai lata a fiecarui triunghi si ruleaza inspre interior.
7. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, unge-o cu putin unt si pune cornuletele in ea. Acopera.
8. Dupa o ora, timp in care au mai crescut, baga-le in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru circa 15 minute.
Sunt gata cand prind o culoare aurie. Serveste-le cu zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cornulete gem aluat cornulete reteta cornulete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024124 (s)