News Flash:

Cornulete romanesti

26 Ianuarie 2012
2443 Vizualizari | 0 Comentarii
Cornulete
Ingrediente:

Pentru aluat:

200 gr untura de porc (cam 4 linguri, untura nu poate fi inlocuita cu unt sau alt tip de grasime)
460 gr faina alba
2 pliculete praf de copt
2 linguri otet
9-10 linguri apa
150 gr zahar pudra vanilat

Pentru umplutura:

magiun de fructe

Mod de preparare:

Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa panacompozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Daca aluatul e faramicios si simtiti ca nu se "leaga" cand il framantati, adaugati 1 lingura de apa. Framantati apoi macar 5 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi mare. Pe latura mica, la 2 cm de margine puneti umplutura folosindu-va de o lingurita.Umplutura sa fie de vreo 2 cm. Rulati dinspre capat aluatul peste umplutura si cand umplutura nu se mai vede, cu un cutit ascuti taiati foaia chiar pe langa zona de suprapunere. Trageti ruloul obtinut putin mai in spate si apoi taiati cu un cutit subtire si ascutit bucatele de cca 2-3 cm.Asezati cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt. Repetati pana terminati dreptunghiul. Apoi repetati cu celelelate 3 bucati de aluat.Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute. Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca. daca iese putina umplutura afara la margini (mai ales la dulceata) e ok, dupa ce le pudrati cu zahar vor arata bine. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.
Cornulete pregatite de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba otet apa cuptor cornulete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2097 viz    0 com
2079 viz    0 com
2408 viz    0 com
2717 viz    0 com
1879 viz    0 com
2090 viz    0 com
2199 viz    0 com
2056 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2156 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035699 (s)