News Flash:

Cornulete in doua culori

22 Februarie 2016
13666 Vizualizari | 2 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
125 ml lapte cald
125 ml ulei
15 gr drojdie proaspata
1 ou
1 lingura de zahar
putina sare
1 ou
2 linguri pudra de cacao
un pic de nuca de cocos

Pentru siropul de zahar:
250 gr zahar
1 plic de zahar vanilinat
250 ml de apa
suc de lamaie

Mod de preparare:

1. Pregateste mai intai siropul de zahar. Pune toate ingredientele intr-un vas mai mic, la foc mediu. Cand e gata, indeparteaza-l de aragaz.
2. Amesteca drojdia cu lapte cald, apoi pune zaharul, amesteca si lasa deoparte.
3. Mixeaza oul cu putin ulei si pune-l peste mixul cu drojdie. Omogenizeaza.
4. Imparte faina in doua (pune jumatatile in boluri diferite. In fiecare presara putina sare).
5. Pune cacao intr-un bol si amestec-o cu faina.
6. Imparte compozitia cu drojdie intre cele doua boluri. Omogenizeaza in ambele. Trebuie sa obtii un aluat mai consistent.
7. Trece cu sucitorul peste ambele tipuri de aluat, ca sa obtii doua foi mai subtiri.
8. Pune foaia cu cacao peste cealalta.
9. Tai-o in triunghiuri, apoi ruleaza-le pe toate dinspre exterior inspre interior.
10. Pune cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si baga-le in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
11. Dupa ce s-au copt si s-au racit putin, da-le prin siropul de zahar. Tot acum, dupa preferinte, poti presara niste nuca de cocos pe ele.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cornulete reteta cornulete cornulete cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

12647 viz    1 com
3235 viz    0 com
2015 viz    0 com
2692 viz    0 com
1048 viz    0 com

Comentarii (2)

Billydep  | #1297
wh0cd7425377 vermox abilify this site where can i buy flagyl online motilium robaxin
Billydep  | #1457
wh0cd417188 seroquel toradol order nolvadex
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2044 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015513 (s)