News Flash:

Cornulete de post cu gem de fructe

15 Aprilie 2014
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g de faina
150 ml de ulei
100 ml de bors
25 g de drojdie
1 borcan de gem de fructe
3-4 linguri de apa calda
1/4 lingurita de sare
1 lingura de esenta de vanilie
zahar pudra (optional)

Mod de preparare:

Amesteca uleiul cu borsul, drojdia, sarea, esenta de vanilie si cu apa calda. Incorporeaza, treptat, faina si vei obtine un aluat suficient de dens si usor de manevrat. Lasa-l la dospit o jumatate de ora, apoi presara faina pe un blat de lemn si intinde aluatul.

Decupeaza-l in forme de triunghi si pune cate o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa ce le-ai scos din cuptor, tavaleste-le prin zahar pudra, daca doresti.
Cornuletele de post cu bors pot fi servite alaturi de o cafea neagra sau de un ceai cald cu mar si scortisoara.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete cornulete cornulete post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027044 (s)