News Flash:

Cornulete cu marmelada si nuca

27 Septembrie 2013
5193 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
25 gr drojdie
3 linguri de zahar
150 gr margarina
1 ou
un praf de sare
1 fiola esenta de rom sau vanilie
100 ml lapte
300 gr marmelada
150 gr miez de nuca macinat
1 ou pentru uns
3 linguri zahar pentru decor

Mod de preparare:

Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena. Cernem faina intr-un castron, iar in mijloc facem o adancitura in care punem treptat oul batut cu sarea, drojdia, esenta si laptele caldut. Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca.
Impartim aluatul in 5 bucati egale, pe care le intindem pe masa presarata cu faina, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm. Cu un cutit trecut prin faina (sa nu se lipeasca de aluat),taiem cercurile in 8 triunghiuri egale.
Intr-un castron amestecam marmelada cu nuca macinata. Punem cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulam. Le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit circa 20 de minute.
Ungem cornuletele cu oul batut si le coacem pana se rumenesc usor deasupra (circa 25 de minute) la foc mijlociu. Cand le scoatem din cuptor le ungem din nou cu ou si le presaram cu zahar.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1640 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021683 (s)