News Flash:

Cornulete cu gem si nuca

20 Ianuarie 2016
2687 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

250 gr untura (poti folosi untura de gasca, din comert, sau unt)
150 gr zahar pudra
100 gr smantana sau iaurt
2 oua
1 lingurita de otet
1 pachet de praf de copt
1 lingurita sare
faina cernuta, cat cuprinde
gem de prune
150 gr nuca

Mod de preparare:

Intr-un castron incapator mixeaza bine untura cu zaharul pudra. Cand ai obtinut o spuma adauga ouale si smantana. Amesteca totul foarte bine apoi adauga otetul. Adauga treptat faina si praful de copt, pana obtii un aluat pufos care nu se mai lipeste de maini. Asaza aluatul intr-un castron si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l la frigider timp de o ora.

Intre timp curata nucile de coji si prajeste-le putin in cuptorul incins, pana se rumenesc usor. Lasa-le sa se raceasca si taie-le cat de marunt poti. Amesteca-le cu gemul de prune. Scoate aluatul din frigider si intinde-l cu ajutorul vergelei. Decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar si umple-le cu gem. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt in forma de semiluna. Coace cornuletele timp de 20 de minute, in cuptorul incins la 180 grade Celsius.

Scoate-le pe un platou si lasa-le sa se raceasca. Serveste cornuletele pudrate cu zahar pe desupra. Merg de minune alaturi de o cana de ceai sau cafea.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cornulete gem cornulete nuca aluat cornulete reteta cornulete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025642 (s)