News Flash:

Cornulete cu crema de vanilie

16 Iunie 2016
16539 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
400 gr faina
5 gr drojdie uscata
75 gr zahar
un varf de cutit de sare
1 lingura de smantana
40 gr unt topit
1 ou
200 ml lapte

Pentru crema:
350 ml de lapte
2 galbenusuri
4 linguri de amidon
4 linguri de zahar
1 esenta de vanilie
40 gr unt moale

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia si zaharul in putin lapte cald.
2. Separat amesteca faina, smantana si sarea. Omogenizeaza si pune mixul cu drojdie si oul. Framanta si pune si untul. Acopera si lasa deoparte in jur de 2 ore.

Crema:
3. Dizolva amidonul in lapte cald, apoi pune galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie.
4. Pune mixul pe foc potrivit. Trebuie sa fiarba pana cand obtii o crema mai groasa.
5. Dupa ce s-a racit, pune untul si mixeaza bine.

Asamblare:
6. Imparte aluatul in mai multe bucatele. Trece cu sucitorul peste fiecare dintre ele.
7. Pune pe marginea fiecarei foi cateva linguri de umplutura si ruleaza.
8. Pune cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Sunt gata cand au prins o culoare rumena.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat cornulete cornulete creme reteta cornulete
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1752 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028693 (s)