News Flash:

Copiilor mei le era pofta de dulce aseara. Asa ca le-am facut o prajitura Morena. Las aici reteta si pentru voi

23 Martie 2017
19181 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

2 foi de pandispan cu cacao (din comert)

Pentru blatul cu nuca:
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 plic praf de copt
4 linguri de nuca

Pentru crema:
2 plicuri budinca Dr.Oetker cu vanilie
600 ml lapte
5 linguri de zahar

Citeste si despre Cea mai frageda prajitura cu branza pe care am mancat-o pana acum

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si se pun peste albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn. Peste aceasta compozitie se adauga si nuca si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Se torna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aprox. 40 min. la foc potrivit. Se face testu cu scobitoarea. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior). Separat se freaca 200 gr unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca bine. Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura. Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din cantitatea de crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan, care se unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase. Deasupra se presara nuca si se rade ciocolata.

sursa: sanatatea

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 26 queries | Mysql time :0.018919 (s)