News Flash:

Conopida murata - Reteta traditionala din Ardeal

28 Septembrie 2016
11221 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 kg conopida
2-3 ramurele de cimbru
cateva boabe de piper
cateva boabe de mustar
sare grunjoasa
2 foi de dafin
4-5 frunze de telina

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa speli borcanele in care vei pune leguma. Curat-o mai intai de frunze si indeparteaza cotorul.
Apoi, pune apa la fiert cu sarea grunjoasa (100 de grame la un litru de apa) si cateva fasii de hrean. In oala cu apa se pun si boabele de mustar si de piper, insa pastreaza cateva si pentru fundul borcanului.
Dupa ce apa da in clocot, ia oala de pe aragaz si pune-o deoparte cateva minute. Vei folosi apa sarata pentru a umple borcanele cu conopida.

Pe fundul borcanului trebuie sa pui tulpinile de marar, cimbrul si telina si 2-3 foi de dafin. Taie in bucatele medii conopida ca sa iti incapa in borcan (orienteaza-te in functie de capacitatea acestuia).

Secretul ardelenilor: Ca sa fie mai gustoasa, conopida se pune la murat impreuna cu alte zarzavaturi si legume delicioase: ceapa, morcovi, hrean, peperoni si se documenteaza din plin cu seminte de coriandru, sare si putin zahar (un sfert de lingurita). Atentie! Zeama din borcan trebuie sa fie egala cu jumatate din volumului borcanului, altfel conopida se va strica repede.

Poti consuma conopida murata drept garnitura la preparatele din carne si chiar in supe. Poti pune conopida murata in ciorba de perisoare. Poti consuma conopida murata impreuna cu ardeii iuti la masa, mai ales daca mananci carne facuta la gratar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conopida murata retete conopida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015658 (s)