News Flash:

Conopida la cuptor cu usturoi si parmezan

25 Noiembrie 2014
1601 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 conopida de marime medie
5 linguri parmezan ras
1 lingura usturoi tocat marunt
1/4 ceasca ulei extravirgin de masline
2 linguri suc proaspat de lamaie
1 lingurita sare
2-3 fire ceapa chives tocata marunt (optional)
1/2 lingurita piper

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Spala conopida bine, si taie cotorul, astfel incat sa obtii buchetele mici de conopida. Adauga apoi conopida intr-o tava incapatoare. Stropeste conopida cu uleiul de masline, adauga sarea, piperul, uturoiul si zeama de lamaie. Amesteca totul foarte bine.

Adauga omopida la cuptor si las-o la copt timp de 15 minute. Amesteca din cand in cand conopida, pentru a se coace uniform.
Dupa ce scoti conopida din cuptor, adauga imediat parmezanul pe deasupra si acopera oala/tava cu un capac, timp de 5 minute. Adauga apoi ceapa chives pe deaupra si serveste conopida imediat. In momentul servirii poti turna deasupra o lingura de smantana proaspata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete conopida conopida cuptor retete vegetariene culinar retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1527 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019093 (s)