News Flash:

Conopida cu nuca la cuptor

6 Decembrie 2012
3039 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

o conopida marime mijlocie
3-4 linguri ulei de masline
pesmet
un catel de usturoi

besciamella facuta din: 30 g unt; 30 g faina; 300 g lapte; 2/3 dintr-un cubulet de knorr vegetal
miez de nuca (vreo 40 de nuci)
5 linguri parmezan ras
sare
piper


Mod de preparare:

Spalam frumos conopida, taiem frumos in buchetele si o fierbem in apa clocotita cu sare, cca 10-12 minute, trebuie sa fie "al dente". Scurgem de apa si lasam conopida la racit.
Preparam apoi besciamella. Adaugam in besciamella nucile rupte bucati marisoare, lasam cateva deoparte ca sa avem de pus deasupra. Am folosit o tava din cele de unica folosita, nu yena, nici alta minune, desi puteti folosi cu incredere oricare dintre ele. Intr-o tigaie de prajit in care am pus uleiul si usturoiul taiat maruntel, am condit foarte putin conopida. Ungem tava cu un pic de ulei, presaram o mana buna de pesmet, apoi punem un strat de conopida, presaram foarte putina sare si piper macinat, apoi un strat subtirel de besciamella, presaram parmezan ras, apoi din nou conopida, besciamella, parmezan ras, bucati de nuca, daca doriti puteti pune si cateva bucatele mici de unt, apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de cca 40 de minute, sau pina vedeti ca deasupra incepe sa se coloreze frumos.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se raceasca, adica doar sa fie calduta cand serviti, taiati si mancati alaturi de o feliuta de gratarel, friptura de porc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conopida pesmet usturoi besciamella unt faina lapte knorr vegetal sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014694 (s)