News Flash:

Conopida cu cascaval la cuptor – o reteta sanatoasa care i-a uimit pe multi musafiri de-ai mei

20 Iunie 2018
1533 Vizualizari | 0 Comentarii

Conopida este o leguma exceptionala – gustoasa (ideala pentru o mare varietate de mancaruri) si benefica pentru sanatate (este o sursa excelenta de vitamina C (mai multa decat in citrice), proteine, fibre, minerale, acizi grasi omega 3 etc.). Conopida se potriveste de minune cu aproape orice aliment sau mirodenie, gratie gustului sa neutru. Ea poate fi consumata oricum – cruda, fiarta, prajita sau coapta – fara riscul de a adauga kilograme in plus (este foarte saraca in calorii). Daca doriti sa imbinati utilul cu placutul, alegeti varianta la cuptor. Preparata in asa mod, conopida este foarte delicioasa, dar totodata sanatoasa si nutritiva. Reteta de astazi este tocmai ceea ce cautati. Va invitam cu drag sa o incercati! Pofta buna!

Ingrediente: 500 g de conopida, 100 g de cascaval, 3 linguri de smantana, 1 ou, 2 catei de usturoi, 2 linguri de unt, 2 linguri de marar, 40 g de pesmet, sare – dupa gust, piper negru – dupa gust.

Mod de preparare: Desfaceti conopida in buchetele mai mici. Puneti la foc o cratita cu apa si putina sare. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, adaugati conopida si fierbeti-o timp de 3-4 minute. Puteti adauga putin suc de lamaie in apa, ca sa nu se innegreasca conopida (in procesul fierberii).

Transferati conopida intr- o sita si lasati-o sa se scurga bine de apa. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti cu unt forma pentru copt si asezati in ea conopida fiarta. Intr-un bol adanc, bateti oul cu un tel si adaugati usturoiul zdrobit, smantana si mararul tocat marunt. asezonati cu sare si piper si amestecati bine compozitia. Turnati sosul pregatit peste conopida si presarati generos cu cascaval ras si pesmet. Coaceti conopida timp de 15 minute, pana capata o crusta aurie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021373 (s)