News Flash:

Condimente folosite pentru a gati legume

27 Februarie 2014
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
Diferenta intre niste legume fierte sau coapte obisnuite si unele excelente sta in felul in care le asezonezi. Poti transforma felurile de mancare intr-o experienta savuroasa daca stii combinatia perfecta de legume si condimente.

La fel cum fiecare vin se potriveste pentru anumite mancaruri, si condimentele, si ierburile aromatice au preferintele lor. Desi bucataria iti permite sa experimentezi aproape orice, unele combinatii vor rezulta in feluri delicioase de mancare.

Noi iti aratam care sunt asocierile cele mai reusite, dar bineinteles ca poti gasi si alte combinatii delicioase care sa iti placa.

Anghinare - frunze de dafin, patrunjel, oregano, cimbru. Incearca un sandvis cu sunca si anghinare.

Ardei gras – busuioc, oregano, rozmarin

Broccoli – busuioc, oregano, turmeric, ardei iute

Cartofi – usturoi, busuioc, salvie, rozmarin, menta, chimen, cimbru, paprika. Gateste cartofi dulci cu tofu si curry.

Cartofi dulci – nucsoara, scortisoara

Conopida – chives, coriandru, salvie, turmeric

Castraveti – marar, menta

Ciuperci – piper negru, maghiran, nucsoara, patrunjel, oregano, tarhon, cimbru, salvie

Ceapa – chimen, seminte de mustar, nucsoara, oregano, cimbru

Dovlecel – cimbru, busuioc, patrunjel, oregano

Fenicul – chimen, rozmarin, cimbru

Fasole verde – busuioc, marar, ceapa

Fasole – oregano, cimbru, ceapa, usturoi

Mazare – cimbru, rozmarin, tarhon

Morcovi – chimion, salvie, ghimbir, frunza de dafin, scortisoara, cuisoare, menta, 5 condimente

Porumb –maghiran, seminte de marar, cimbru, busuioc, rozmarin

Praz – usturoi, ghimbir. Prepara o supa de pastarnac cu praz si smantana.

Rosii – busuioc, oregano, rozmarin, tarhon, piper negru si roz, seminte de fenicul, chimion, cimbru, sofran

Sparanghel – tarhon, usturoi, coaja de lamaie, ceapa, chives, seminte de susan

Sfecla - ghimbir, scortisoara, anason stelat, busuioc, marar, menta

Spanac –marar, nuscoara, tarhon. Gusta mancarica de spanac cu maioneza.

Varza – coriandru, chimion, chimen, seminte de telina, tarhon

Vinete – busuioc, patrunjel, maghiarn, oregano

Varza de Bruxelles – patrunjel, usturoi, coaja de lamaie

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete legume retete condimente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1494 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018337 (s)