News Flash:

Condimente de folosit pentru aromatizarea fructelor

17 Iulie 2014
922 Vizualizari | 0 Comentarii
Obisnuiesti sa folosesti doar scortisoara, vanilie sau nucsoara in aromatizarea fructelor pe care le pui in placinte sau la prajituri? Nu ezita sa presari nici cimbru, rozmarin, boia sau piper peste multe dintre fructele pe care le savurezi zilnic. Descopera cateva condimente mai putin obisnuite care scot fructele din anonimat si le ofera un gust desavarsit, dar autentic.

1. Ghimbir
Si ghimbirul este un condiment atipic folosit in asezonarea fructelor, insa bucatarii au descoperit ca aceasta radacinoasa cu gust usor intepator merge de minune cu fructele de padure, merele, caisele, portocalele, nuca de cocos sau perele.

2. Patrunjel
Patrunjelul este ultima iarba aromatica despre care te-ai fi gandit ca merge adaugata preparatelor din fructe, insa specialistii promit o experienta culinara de exceptie atunci cand este combinat cu banane, nuca de cocos, grepfrut, mago, ananas si chiar pepene rosu.

3. Busuioc
Busuiocul se potriveste de minune cu o multime de fructe de vara si nu numai. Ofera o savoare deosebita pepenelui rosu, fructelor de padure, perelor sau prunelor, dar se combina de minune si cu citricele.

4. Cardamom
Un alt condiment neobisnuit pe care merita sa il iei in considerare in prepararea deserturilor cu fructe este cardamomul, care face pereche buna cu fructe precum mere, caise, pere sau citrice.

5. Lavanda
Florile uscate de lavanda reprezinta condimentul care nu trebuie sa lipseasca din salatele, tartele sau cocktailurile de fructe. Se potriveste perfect cu fructele de padure, lamaile, piersicile sau capsunele.

6. Rozmarin
Rozmarinul, pe care il adoram adesea in combinatie cu cartofi sau fripturi, pare sa fie un condiment potrivit si pentru asezonarea multor fructe. Printre principalele fructe care se potrivesc cu rozmarinul se numara merele, ananasul sau grepfrutul.

7. Cimbru
Cimbrul este condimentul care te poarta rapid cu gandul la fripturi savuroase ori la paste delicioase, dar nicidecum la fructe. Cu o aroma lemnoasa si usor florala, dar si cu un gust delicat, cimbrul se poate dovedi un condiment de exceptie in asezonarea unor fructe precum: cirese, smochine, struguri, pepene galbden, piersici sau pere.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

condimente exotice condimente fructe retete fructe retete sanatoase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1521 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026591 (s)