News Flash:

Compot cu capsuni, rubarba si portocala

10 Februarie 2012
2439 Vizualizari | 0 Comentarii
Compot cu capsuni rubarba si portocala
Ingrediente:

1800 g rubarba (tulpinile taiate in bucati de 3 cm)
230 g capsuni taiate felii
sucul de portocale
coaja rasa de la 2 portocale
100 g zahar
1 portocala (felii)

Mod de preparare:


Prima data incingem la 180 de grade cuptorul, apoi punem rubarba intr-o tava, presaram o lingura de zahar si stropim cu jumatate din cantitatea de suc de portocale. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor timo de 15 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa in cupto in jur de 5 minute.
Intre timp, intr-o craticioara punem 250 ml apa, 110 g zahar si lasam sa fiarba pana cand se dizolva zaharul. Cand incepe sa clocoteasca punem coaja rasa, dam focul la minim si lasam sa fiarba timp de 20 de minute. Amestecam intr-un bol rubarba, sucul din tava, feliile de portocala si capsunile. Adaugam zaharul ramas si turnam pe deasupra siropul de portocale. Se serveste cu iaurt sau cu frisca.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rubarba capsuni zahar portocala tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1859 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035156 (s)