News Flash:

Alimentul-minune - Ce afectiuni poti vindeca cu mamaliga

8 Decembrie 2017
60759 Vizualizari | 1 Comentarii

Gustoasa si foarte sanatoasa, mamaliga este folosita din batrani pe post de medicament

Iata ce afectiuni vindeca:

  • dureri de ficat. Prepara o mamaliga densa, din malai nerafinat. Poti folosi ca apa pentru mamaliga o fiertura din flori de fan. Catamplasma din mamaliga se aplica apoi pe locul afectat.
  • amigdalita, tuse,astm bronsic, bronsite. Aplica pe zona din capul pieptului un strat de sare grunjoasa, peste care pui o felie de mamaliga tare, calda. Infasoara apoi bine corpul, pentru a pastra mamaliga calda cat mai mult timp.
  • urcior. Urciorul atat de inestetic, care apare in zona ochilor, dispare, dupa ce aplici un stop de mamaliga calda, pe care o lasi peste seara peste ochiul afectat.

Mamaliga functioneaza ca un remediu anti-stres, malaiul fiind bogat in vitamina B, vitamina E si potasiu. Gastrita si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda.

Citeste si cum se face mamaliga

Ingrediente:

  • 1 litru de apa
  • 300 – 400 grame de malai grisat (din comert)
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu timp de 5 minute, pentru a evita cocoloasele. Cand mamaliga incepe sa se umfle, reglati flacara aragazului la minim.

Se lasa sa fiarba timp de 15 minute sau pana cand incepe sa se desprinda de peretii vasului si devine mai inchegata. Amestecati si daca simtiti ca este prea moale, mai lasati-o la foc mic inca 5 minute.
La final, mamaliga se rastoarna cu o miscare rapida, pe o farfurie intinsa (daca pe fundul vasului ramane doar o pojghita subtire inseamna ca ti-a iesit bine).

Trucuri pentru o mamaliga buna

  • Foloseste un ceaun sau o oala cu fundul mai gros.
  • Foloseste un tel pentru a amesteca in primele 5 minute. La final, poti utiliza o lingura de lemn cu coada lunga.
  • Cand lasi mamaliga la foc mic acopera partial vasul cu un capac (poate sari, chiar daca fierbe la foc mic).
  • In cazul malaiului procurat de la tara timpul de fierbere este mai mare, peste 30 de minute.

preluat de pe observator

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mamaliga amigdalita urcior
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

LILI  | #1540
Mamaliga se fierbe 30 de minute la foc potrivit ,nu mic .LA FOC MIC NU SCADE APA .
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1868 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026694 (s)