News Flash:

Supa-crema de cartofi

27 Februarie 2013
1705 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 cartofi mari
4-5 morcovi mari
3 ardei grasi
2 cepe mari
400 ml suc de rosii
busuioc
Legumele de mai sus constituie baza, pt un gust mai bogat, in functie de preferinte/ buget/ sezon se pot adauga si altele( telina, mazare, praz, etc)
piper
sare
oregano
ulei de masline

Pentru crutoane:

o paine veche de o zi
sare
boia dulce
praf de usturoi
ulei de masline

Mod de preparare:

Se curata legumele, se taie in bucati potrivite si se fierb in 5 litri de apa, usor sarata. Cand s-au inmuiat suficient, se scot din zeama cu o paleta si se paseaza in blender sau se dau prin sita cu gauri foarte mici. Piureul trebuie sa fie foarte fin. Se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele si cu sucul de rosii. Consistenta trebuie sa fie potrivita. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, se potriveste de gust cu 2 linguri ulei de masline si condimentele. Se serveste fierbinte cu smantana si crutoane.

Crutoane:

Se taie painea cubulete, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cubuletele cu ulei de masline si se potrivesc de gust cu un praf de sare si celelalte condimente. Se introduce tava in cuptorul fierbinte pana cand se rumenesc frumos.

Supa-crema de cartofi recomandata de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi morcovi ardei grasi cepe busuioc piper sare oregano crutoane tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2323 viz    0 com
3149 viz    0 com
1616 viz    0 com
1448 viz    0 com
1437 viz    0 com
2169 viz    0 com
1869 viz    0 com

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1499 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013499 (s)