News Flash:

Spuma de ciocolata in straturi - FOTO

11 Ianuarie 2012
2384 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr ciocolata de menaj
4 oua
zahar vanilat
400 gr frisca
40 gr zahar
putina zeama de lamaie
un blat de pandispan cumparat sau preparat din 5 oua, 5 linguri zahar, 5 faina si 5 ulei

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit pufosenia de blat. A fost rumen si aromat de la esenta de vanilie de foarte buna calitate pe care am gasit-o. Apoi am topit ciocolata la bain-marie, am separat ouale, galbenusurile le-am batut cu zaharul vanilat si le-am incorporat in ciocolata topita si am mai amestecat un pic pe baie de aburi. Am luat tigaia cu ciocolata de pe foc si am pus-o deoparte, cat timp am batut 125 ml frisca lichida cu putina zeama de lamaie (intaritor pentru frisca natural) si albusurile cu zaharul,  pana ce devin spuma tare.
Spuma si frisca se incorporeaza in ciocolata topita, se amesteca bine, iar apoi se pune la frigider in jur de 30 minute Pentru asamblat se bate restul de frisca si se taie cerculete blatul. Intr-o cupa se pune un cerculet de blat insiropat cu o cafea tare si aromata, spuma de ciocolata, frisca si iar spuma de ciocolata. Straturile le puteti alterna cum vreti, pe fundul cupelor se pot prelinge si niste toppinguri delicioase, iese mai bun.
Spuma de ciocolata in straturi ne este recomandata de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Spuma_de_ciocolata_in_straturi1.JPG
oua zahar vanilat frisca zahar faina ulei bain-marie spuma blatul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1914 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020889 (s)