News Flash:

Sa-l faci chiar azi - Iese super bun - Se face aproape singur, nu trebuie sa mori de cald in bucatarie

4 Iulie 2017
11087 Vizualizari | 0 Comentarii
Acest sufleu delicios este foarte pufos si foarte aromat. In plus, reteta este fara gluten, asa ca poate fi incercata si de persoanele care au boala celiaca.

Ingrediente (6 portii):

ulei, pentru uns tava
680 g fasole verde, curatata si taiata
½ legatura marar
4 oua
4 linguri unt
1/3 cana faina fara gluten sau faina de orez
1 ½ cana lapte
¼ lingurita sare
piper negru macinat
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita coaja de lamaie
3 linguri parmezan ras
½ lingurita sare

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 200 grade Celsius. Ungi o tava termorezistenta sau un vas ceramic pentru sufleu cu ulei.
Fierbi tecile de fasole verde in apa clocotita, 5 minute, apoi le scurgi.
Le pui intr-un blender cu mararul si le pasezi pana obtii un piure. Adaugi galbenusurile si amesteci din nou la blender.

Intr-o cratita, topesti untul, adaugi faina si amesteci cu un tel. Adaugi laptele si amesteci din nou. Tii pe foc cateva minute, pana cand sosul devine cremos. Nu lasi sa dea in clocot. Condimentezi cu sare si piper.
Intr-un bol mare, amesteci compozitia de fasole verde cu sosul alb, parmezanul, zeama si coaja de lamaie.
In alt vas, bati albusurile spuma tare si le incorporezi treptat in compozitia de fasole verde.

Rastorni amestecul in vasul ceramic de sufleu si dai la cuptor 20 de minute.
Dupa acest timp, reduci temperatura cuptorului la 180 grade Celsius si mai tii la cuptor inca 5 minute. Servesti imediat acest sufleu de fasole verde.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sufleu delicios celsius tava termorezistenta apa clocotita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014902 (s)