News Flash:

Reteta de mucenici in sos de scortisoara

7 Martie 2014
1588 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g de faina
250 ml de apa
50 ml de ulei vegetal
sare
3 l de apa
8-10 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
4 lingurite de praf de scortisoara
2 lingurite de cacao
coaja rasa de la o lamaie
2 cesti de nuca macinata
esenta de rom

Mod de preparare:

Amesteca faina cu cei 250 ml de apa, cu uleiul si cu putina sare si framanta timp de 10 minute, pana cand obtii o coca omogena. Dupa ce l-ai lasat sa se odihneasca, intinde aluatul intr-o tava si decupeaza mucenicii cu ajutorul unei forme speciale. Lasa-i la uscat minim 8 ore si apoi coace-i timp de 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade.

Fierbe-i apoi in cei 3 l de apa si dupa aproximativ 20 de minute adauga zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si nuca macinata. Dupa cateva clocote, adauga si coaja de lamaie, scortisoara si praful de cacao.
Mucenicii in sos de scortisoara se servesc in boluri adanci sau cani pentru supa, dupa ce s-au racit, asezonati cu nuca macinata. Pofta buna!

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete mucenici retete sfintisori 40 mucenici
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1725 viz    0 com
2255 viz    0 com
2473 viz    0 com
1517 viz    0 com
1763 viz    0 com
2017 viz    0 com
2483 viz    0 com
1243 viz    0 com

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019280 (s)