News Flash:

Reincalziti orezul? Faceti o mare greseala. Ce spun specialistii despre asta?

20 Decembrie 2016
810 Vizualizari | 0 Comentarii
Poate de multe ori nu reusim sa mancam intreaga cantitate de alimente pe care o pregatim si logic o reincalzim pentru masa de pranz sau cina, dar specialistii sustin ca trebuie sa fim atenti cu unele alimente.

Medicii avertizeaza ca orezul reincalzit poate provoca intoxicatii grave alimentare! Nu reincalzirea este cauza problemei, dar modul in care orezul a fost depozitat inainte de a face asta.

Orezul nefiert poate contine spori de Bacillus cereus – o bacterie care poate provoca intoxicatii alimentare. Cand orezul este fiert, sporii pot supravietui. In cazul in care orezul a fost lasat sa stea la temperatura camerei, sporii pot creste in bacterii.

Aceste bacterii se multiplica si incep sa produca toxine care provoaca varsaturi sau diaree. Cu cat orezul fiert sta mai mult la temperatura camerei, cu atat mai probabil acele bacterii si toxinele din el, il pot face mai periculos.

Cum se gateste in conditii de siguranta orezul:
1. Cel mai bine este sa serviti orezul imediat dupa ce a fost pregatit.
2. Daca acest lucru nu este posibil, orezul se raceste rece cat mai repede posibil (in decurs de o ora).
3. Tineti orezul in frigider nu mai mult de 24 de ore!
4. Cand reincalziti orez, verificati intotdeauna daca tot potul este fierbinte.
5. Nu supraincalziti orez de mai multe ori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orezul reincalzit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1705 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020248 (s)