News Flash:

Placinta cu spanac, urzici si praz

14 Aprilie 2011
2011 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0011)
USD: 4.2518 RON (-0.0042)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Placinta cu spanac urzici si praz
Ingrediente: 1 kg de spanac, 500 g urzici, 800 g praz, 3 cepe rosii, 400 g margarina, 10 g drojdie uscata, 3 linguri ulei, faina cat cuprinde, un pahar mare de vin, o lingurita de sare. Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune faina, drojdia, sarea si se omogenizeaza. In mijloc se face o gaura si se toarna vinul treptat amestecand cu o lingura de lemn. Aluatul il impartim in doua bucati din care vom intinde doua foi. Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a o putea intinde pe foaie. Jumatate din cantitatea de margarina o intindem pe o foaie si cealalta pe a doua foaie. Trebuie sa pastram si vreo doua linguri de margarina ca sa ungem placinta pe deasupra la final. Dupa ce am uns foaia incepem sa o impaturim, ungand in acelasi timp si laturile pe care le intoarcem. Pe foi le impaturim pana obtinem doua pachetele. Le bagam la frigider pentru a se odihni, timp in care facem umplutura. Oparim spanacul si urzicile in apa fierbinte, le scurgem si le tocam marunt. Ceapa o taiem marunt si o calim in ulei incins. Tocam marunt prazul si-l adaugam peste ceapa. Il lasam sa fiarba incet. Dupa ce a fiert il amestecam cu spanacul si urzicile. Scoatem prima foaie de la frigider, o intindem si dupa aceea o aranjam in tava pe hartie de copt, astfel incat marginile sa depaseasca tava. Punem si compozitia peste foaie. Acoperim placinta cu a doua foaie si ii unim marginile ca sa nu iasa compozitia. Intepam placinta si o ungem cu putina margarina topita. O bagam in cuptorul incins pentru apoximativ o ora, pana se rumeneste.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mozzarella spanac briose busuioc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1241 viz    0 com
1827 viz    1 com
1248 viz    0 com
4929 viz    0 com
4856 viz    0 com
1739 viz    0 com

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018400 (s)