News Flash:

Pizza olteneasca

26 Mai 2011
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
Pizza olteneasca
Ingrediente: Aluat: 200 ml apa 1 si 1/2 lingura ulei de masline 1  lingurita sare 400 g faina 1 si 1/2 lingurita drojdie granulata Umplutura: 250 g sunca 5-6 ciuperci proaspete 1 ardei rosu un fir praz doua maini de spanac proaspat, tocat foarte fin 200 g cascaval 100 g branza de oaie Sos picant: 2 linguri de pasta de tomate 100 ml suc de rosii 100 ml apa oregano cimbru sos Pimento, sau pasta chilli, dupa gust o foaie de dafin 2 catei usturoi pisati bine sare si piper Mod de preparare: Aluatul: ingredientele se pun in masina de paine in ordinea mentionata la programul pentru framantat si dospit. Sosul: pasta de rosii se dizolva cu apa, si se pune la foc, impreuna cu sucul de rosii. Cand incepe sa clocoteasca, se pun condimentele, si se mai lasa la foc mic 5 minute. Sosul rezultat trebuie sa fie mai vartos, nu foarte subtire. Sunca se taie julien, ardeiul si prazul rondele subtiri, ciupercile feliute. Cascavalul si branza de oaie se dau pe razatoarea fina, se amesteca, se adauga si spanacul taiat fin, amestecandu-se din nou. Cand aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca inca 30 min, apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei. Se unge bine aluatul cu sosul de rosii, apoi se aseaza sunca, ciupercile, prazul, ardeiul, iar deasupra se presara din belsug amestecul de branza, cascaval si spanac. Se pune la cuptor cca 30 min la 180 grade, mai sus de jumatatea cuptorului. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pastrav
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2700 viz    0 com
1253 viz    0 com
1377 viz    0 com
1442 viz    0 com
1144 viz    0 com
1603 viz    0 com
2124 viz    0 com
1209 viz    0 com

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016819 (s)