News Flash:

De ce trebuie sa te uiti la liniile albe cand cumperi carne de pui

27 Mai 2019
443 Vizualizari | 0 Comentarii

Carnea de pui este extrem de versatila, de aceea multi dintre noi o prefera atat la pranz, cat si la cina. Este usor de preparat si gustoasa. Consumul de carne de pui creste din ce in ce mai mult, astfel ca fermele de pui trebuie sa se adapteze cererii, iar asta are un efect direct asupra calitatii carnii. Se spune deseori ca puiul este o optiune mai sanatoasa decat mielul sau porcul, de exemplu, insa potrivit studiilor, lucrurile nu mai stau la fel ca in trecut. Ba dimpotriva, studiile arata ca de multe ori exista un nivel alarmant de grasimi saturate in carnea de pui.

Astazi, se folosesc procedee industriale cu consecinte negative asupra calitatii carnii: injectarea de hormoni de crestere, antibiotice, produse alimentare necorespunzatoare  expunere prelungita la lumina, spatii condensate si perioada de crestere redusa. In medie, este nevoie de aproximativ 47 de zile pentru ca puii sa ajunga la 3 kg. Acum 50 de ani, puiului ii trebuiau 70 de zile pentru a ajunge la aceeasi greutate.

Liniile albe, un indicator al calitatii

Aceasta crestere intensiva si acest comportament abuziv fata de gaini nu este fara consecinte. Este sursa unei calitati slabe a carnii, care poate fi usor de recunoscut de prezenta dungilor albe, vizibile cu ochiul liber. Aceste dungi sunt un indiciu puternic al tratamentelor la care au fost supuse animalele si carnea acestora. Carnea de consum e saraca in proteine si bogata in grasimi (224%), datorita faptului ca muschii au suferit o crestere anormala.

Trebuie mentionat insa ca aceste linii albe nu sunt daunatoare si nici nu reduc proteinele sau iau din gustul carnii. Trebuie sa aveti insa grija la cantitate!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carne pui
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020690 (s)