News Flash:

Da, e crema aceea absolut delicioasa din croissante, dar varianta sanatoasa, de casa - RETETA MAI JOS

30 Martie 2017
4316 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

28 g amidon (1 plic)
240 ml smantana dulce/pentru frisca
240 ml sampanie
100 g + 2 linguri zahar tos
2 oua mari
4 galbenusuri mari
4 linguri unt
1 lingurita extract de vanilie/2 fiole esenta de vanilie

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, bate amidonul cu jumatate din cantitatea de smantana.
Intr-o craticioara medie, combina restul de smantana cu sampania si zaharul. Adu la fierbere, amestecand continuu cat sa se dizolve zaharul, apoi da de pe foc.

Citeste si Tort de visine - Dulce-acrisor si foarte aromat

Adauga ouale intregi si galbenusurile peste amestecul de amidon si smantana. Bate la treapta mica a mixerului pentru omogenizare. In timp ce amesteci, adauga jumatate din cantitatea amestecului fierbinte. Restul pune-l inapoi pe foc si adu la fierbere.
Toarna amestecul rece peste cel din craticioara si amesteca incontinuu, pana cand obtii o crema omogena, matasoasa, ce are consistenta unei budinci.
Da de pe foc, adauga untul si esenta de vanilie. Toarna crema printr-o sita (pentru a scapa de eventualele cocoloase) intr-un bol, acopera cu folie de plastic si da la rece pentru cel putin 2 ore.

sursa: unica
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

crema sampanie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1741 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015498 (s)