News Flash:

Cascaval de casa in doar 3 ore, 100% natural. Ingredientul ca sa-ti reuseasca reteta

12 Februarie 2018
4744 Vizualizari | 0 Comentarii

Cascavalul este un produs lactat cu o concentratie foarte mare de calciu, atat de necesar organismului uman. Si exista oare vreun copil caruia sa nu-i placa cascavalul? Iata mai jos o reteta 100% naturala, care poate fi facuta in casa.

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 1 lingura de sare
  • 200-300 ml de smantana
  • 3 oua

Mod de preparare:

Puneti sarea in lapte si dati la foc. Intre timp bateti smantana si ouale. De indata ce laptele incepe sa fiarba, adaugati amestecul de smantana si oua. Puneti la strecurat masa dupa ce aceasta se ingroasa separandu-se de zer.
Lasati sa se scurga bine zerul. Peste cateva ore poate fi servit. Daca o sa adaugati putina curcuma, atunci cascavalul va avea o culoare galbena mai pronuntata. Puteti, de asemenea, experimenta cu diferite verdeturi, cum ar fi mararul (atunci reduceti usor cantitatea de sare).

Scovergi ca la bunica acasa! Invata sa le prepari dupa reteta originala ca sa-ti iasa cele mai pufoase.

Ingrediente:

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)

Mod de preparare:

Mai intai pregatim aluatul.Amestecati drojdia uscata cu faina si sarea. Apoi incepeti sa adaugati apa in care ati dizolvat zaharul, putin cate putin, si framantati. Adaugati si ueiul si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.
Formam bile din aluat. Manjim mainile cu ulei si incepem sa formam scovergile apasand cu degetele. Nu intindem cu sucitorul, aceasta operatiunea se face doar cu mainile, presand mereu cu degetele, obtinand astfel acele denivelari. Dupa ce ati terminat puneti scovergile pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si presati din nou cu degetele pana ce sunt intinse suficient de bine.
Prajim scovergile in ulei bine incins. Veti vedea ca imediat ce le punem in ulei se vor forma denivelarile.
Le praji pe ambele parti.
Aveti grija sa nu plecati de langa ele, fiind foarte subtiri se vor rumeni imediat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1747 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021127 (s)