News Flash:

Combinatia de piersici, caise, zmeura si fistic este perfecta pentru o tarta usoara de vara

15 August 2017
639 Vizualizari | 0 Comentarii
Combinatia de piersici, caise, zmeura si fistic este perfecta pentru o tarta usoara de vara, numai buna de servit alaturi de cei dragi!

Ingrediente:

Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri zahar
3-4 linguri lapte

Citeste si Cea mai simpla tarta de vara, cu branza si dovlecei, se prepara doar asa - Va las reteta aici

Pentru umplutura:
250 g de iaurt gras
2 oua
1 lingura de zahar
2 cuburi de unt topite
1 pastaie de vanilie
5-6 caise bine coapte
1 piersica bine coapta
50 g de fistic maruntit
100 g de zmeura

Mod de preparare:

Pentru aluat – pune cuburile de unt in faina amestecata cu zahar, marunteste cu degetele pana cand compozitia se transforma in firmituri, adauga coaja de lamaie rasa, laptele si amesteca pana cand obtii un aluat fraged, care se lasa 30 minute la frigider.
Imediat ce s-a racit, intinde aluatul in forma de tarta unsa cu unt, inteapa-l cu furculita si da-l 10 minute la cuptorul preincalzit.

Pentru umplutura, in untul topit adauga semintele de vanilie, luate cu lingurita din pastaia taiata pe jumatate, pe lung. Toarna untul aromat peste ouale amestecate cu iaurt si zahar, pana cand compozitia devine omogena, dupa care adauga fisticul maruntit si pune peste blatul de tarta. Spala bine fructele, taie in felii egale, pe lung si pune-le peste umplutura.
Apoi da tarta din nou la cuptor pana cand se rumeneste usor pe margini.
 
preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

citeste si aluat umplutura
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2012 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021237 (s)