News Flash:

Coltunasi de post cu cartofi

8 Aprilie 2011
4105 Vizualizari | 0 Comentarii
Coltunasi de post cu cartofi
Ingrediente: 350 gr faina de grau, ½ lingurita de sare, 400 gr cartofi, 100 gr morcovi, 2 cepe, 30 ml ulei de masline, 8 gr marar, 40 ml ulei de floarea soarelui, ¼ lingurita de piper negru Mod de preparare: În faina adaugati sare si amestecati. Turnati 150 ml de apa calduta si framântati aluatul. Acoperiti aluatul cu o folie si lasati 40 de minute într-un loc caldut. Se fierb cartofii si se zdrobesc. Se taie ceapa si se rade morcovul. Se prajeste ceapa si morcovul în ulei de masline pana se înmoaie. În cartofi turnati un pic de bulion în care au fiert cartofii si ulei de floarea soarelui. Adaugati 2/3 din legumele prajite, piper negru macinat, marar uscat si sare dupa gust. Întindeti aluatul si cu ajutorul unui pahar taiati rondele din aluat. In mijlocul fiecarei rondele de aluat se pune o lingurita de cartofi - asa ca sa puteti lipi marginile. Se lipesc bine marginile opuse. Mai treceti o data cu degetele pe margine, ca sa nu sa se dezlipeasca la fiert. Puneti la fiert 3-4 litri de apa cu sare. Când începe sa fiarba puneti coltunasii, dar nu foarte multi sa nu rasfiarba - mai bine îi fierbeti în 2-3 ture daca aveti mai multi. Amestecati atent cu o lingura si când încep sa fiarba faceti focul mic. Se lasa la fiert nu mai mult de 3-4 minute, altfel nu-i veti avea intregi, se vor rupe. Când sunt gata, adaugati unt si amestecati. Se servesc fierbinti cu ceapa si morcov prajit si presurat cu marar sau fara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

carfoti cartofi faina fistic placinte marar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1484 viz    0 com
1144 viz    0 com
2297 viz    0 com
1744 viz    0 com
1790 viz    0 com
1849 viz    0 com
2767 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019436 (s)