News Flash:

Coltunasi cu carne - O reteta simpla

29 Iulie 2016
1805 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
250 ml lapte
1 ou
1 lingura ulei vegetal
putina sare
500-550 gr de faina

Pentru umplutura:
350 gr carne de porc
350 gr carne de vita
2 cepe tocate foarte marunt
sare
piper

Alte ingrediente:
3-4 frunze de dafin
5-7 boabe ienibahar

Mod de preparare:

Aluat:
1. Pune faina intr-un bol si amestec-o cu oul, uleiul si sarea.
2. Dupa ce ai omogenizat, incorporeaza laptele treptat. Framanta bine aluatul.
3. Modeleaza aluatul sub forma de bila, acopera-l cu folie si lasa-l deoparte in jur de 40-45 de minute.

Umplutura:
4. Amesteca toate ingredientele de la umplutura.

Asamblare:
5. Imparte aluatul in mai multe bucati. Trece cu sucitorul peste fiecare.
6. Decupeaza cercuri cu o forma sau cu un pahar, pune in mijlocul fiecaruia cate 1-2 linguri de umplutura, dupa care sigileaza bine marginile.
7. Prinde colturile apoi unul de altul.
8. Pune apa la fiert, cu putina sare, dafin si ienibahar.
9. Cand incepe sa dea in clocot, pune coltunasii (nu toti o data, bineinteles). Sunt gata de fiert cand se ridica la nivelul apei.
Secretul coltunasilor consta in faptul ca sut fierti in apa cu dafin si boabe de ienibahar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

coltunasi carne retete coltunasi coltunasi umpluti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1798 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018773 (s)