News Flash:

Coliva (grau fiert)

5 Ianuarie 2012
11894 Vizualizari | 0 Comentarii
Coliva grau fiert
Ingrediente:

500 gr arpacas
un castron nuca macinata
200 g zahar
coaja rasa de lamaie
1 litru apa
1 esenta de rom
nuca de cocos
bombonele colorate

Mod de preparare:


Mai intai se spala foarte bine graul, chiar in 4-5 ape. Dupa aceea se pun la fiert intr-o oala de tuci, cu apa si putina sare. Se lasa sa fiarba pe foc mic, din cand in cand verificandu-se nivelul apei, pentru a nu scadea mult. Daca e nevoie, se mai poate pune apa. Dupa aproximativ 2 ore se incearca arpacasul. Daca este fiert, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi se pune itnr-un lighean mai mare, se adauga zaharul, coaja de lamaie rasa, esenta de rom si nuca si se amesteca foarte bine. Compozitia rezultata se pune fie pe o farfurie intinsa, fie pe un platou, i se da o forma cu ajutorul unui cutit, iar apoi se decoreaza cu bomboanele colorate si se presara nuca de cocos.
Graul fiert face parte din meniul de Boboteaza in unele regiuni ale Romaniei.

sursa fotografie: bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

arpacas nuca zahar apa bombonele colorate graul fiert romaniei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

15317 viz    0 com
4118 viz    0 com
1398 viz    0 com
2168 viz    0 com
3506 viz    0 com
3637 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019435 (s)