News Flash:

Colacel "Iepuras"

24 Martie 2016
1863 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
150 ml lapte
25 gr drojdie
1 linguria de zahar granulat
250 gr faina de grau
0,5 lingura de sare

Pentru umplutura:
3 linguri unt topit
200 gr martipan
3 linguri de zahar granulat

Alte ingrediente:
1 ou batut
3 linguri migdale maruntite

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in putin lapte.
2. Trece faina prin sita si amestec-o cu sarea, drojdia si zaharul. Omogenizeaza.
3. Presara faina pe masa, pune aluatul pe ea si trece cu sucitorul peste, astfel incat sa obtii o foaie nu foarte groasa, dar mai ingusta.
4. Intinde untul cat mai uniform, apoi presara zahar si martipan faramitat.
5. Ruleaza dintr-un capat in altul si impleteste capetele de doua ori.
6. Unge rulada cu oul batut si presara migdalele.
7. Baga colacelul in cuptorul incins la 175-180 de grade Celsius. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta colac colac pasti colacel iepuras
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013411 (s)