News Flash:

Colacei

18 Mai 2011
1934 Vizualizari | 0 Comentarii
Colacei
Ingrediente: 500 gr faina 25 gr drojdie 50 gr unt topit 300ml lapte 1 lingurita sare 2 linguri zahar un ou batut cu putin lapte si zahar Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte si o lingura faina se amesteca si se lasa pana se umfla. Faina se cerne si se amesteca cu sarea facem o gaura in mijlocul fainii si punem drojdia dospita. Adaugam si restul de lapte putin cate putin si framantam pana se omogenizeaza bine, apoi adaugam untul topit si framantam  bine pana devine un aluat nelipicios. Il punem intr-un bol uns cu ulei, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut in loc caldut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut il impartim in mai multe  parti  pentru a forma covrigi pe o suprafata unsa cu ulei si formam covrigi. Dupa ce ii formam ii mai lasam 30 minute la cald. Dupa ce au crescut  se ung cu oul amestecat cu putin lapte si zahar si ii punem la copt 30 minute la 180 grade.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zahar unt lapte
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2428 viz    0 com
1910 viz    0 com
1015 viz    0 com
977 viz    0 com
2138 viz    0 com
1543 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013547 (s)