News Flash:

Clatite olandeze cu frisca

16 Iulie 2014
1936 Vizualizari | 0 Comentarii
Clatitele olandeze sunt micute si pufoase, sunt servite la micul dejun si pentru ca sunt preferatele lor, au inventat si o tigaie speciala, cu forme cat de marimea un clatite, astfel ca poti face deodata cel putin 20-30 de clatite. Nu va mirati, la cat sunt de micute si gustoase, 30 de clatite abia ajung unei familii la micul dejun.

Ingrediente:

150 g faina
300 ml lapte cald
100 g faina hrisca
2 oua
aprox 100 g unt pentru uns tigaia
4 g drojdie uscata
300 g zahar pudra
100 g unt pentru servire

Mod de preparare:

Mixati bine ouale si le puneti intr-un bol cu drojdia, faina si jumatate din cantitatea de lapte. Amestecati pana se omogenizeaza si adaugati si restul de lapte si sarea. Amestecati din nou si acoperiti cu un prosop de bucatarie. Lasati aluatul la caldura timp de o ora. Acesta nu va creste, caci fiind vorba de clatite, va fi mai mult lichid dar va dati seama cand e gata in momentul in care vedeti ca a facut multe bule la suprafata. Incingeti tigaia, ungeti-o cu unt si adaugati compozitia cu ajutorul unei linguri. Daca nu aveti tigaie speciala nu va faceti griji. Singurul inconvenient ar fi ca nu va ies perfect rotunde. Le intoarceti si pe partea cealalta pana se rumenesc si le puneti pe un platou. Luati unt si taiati cubulete deasupra mini clatitelor iar apoi pudrati-le cu zahar.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clatite olandeze retete clatite retete prajituri retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017795 (s)