News Flash:

Clatite din cartofi

16 Mai 2016
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
clatite din cartofi
Ingrediente:

3 cartofi albi
250 g faina
150 ml lapte clocotit
1 pahar mic iaurt bine inchegat
3 oua
piper
sare

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja si taie-i cuburi. Spala-i foarte bine apoi pune-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt aldente, stinge focul si strecoara-i. Paseaza-i apoi ca pentru piure si adauga laptele fierbinte peste acestia. Amesteca bine si lasa-i apoi sa se raceasca, pana ajung la temperatura camerei. Incorporeaza apoi iaurtul si ouale batute bine. La final adauga si faina. Trebuie sa obtii un aluat gros ce poate fi luat cu polonicul. Asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust.
Pune o tigaie la incins si adauga o lingurita de ulei. Toarna clatitele cu plonicul. Prajeste-le pe ambele parti.
Serveste clatitele din cartofi cu umplutura de branza, carne, ori legume. Le poti servi si ca atare, decorate cu marar tocat.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

clatite cartofi reteta clatite clatite sarate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5252 viz    0 com
1938 viz    0 com
1622 viz    0 com
2758 viz    0 com
1417 viz    0 com
2145 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018896 (s)